9 dingen die ik irritant vind als introvert

Ik probeer positief en open minded door het leven te gaan. Maar sommige dingen kan ik als introvert heel irritant vinden als ze gebeuren. Zeker als ik toe ben aan opladen.

Bellen om te reageren op mijn appje of mailtje

Ik hou echt niet van bellen. Maar het lijkt of veel mensen in mijn omgeving daar heel anders over denken. Ik hoor heel vaak woorden als ‘Ik bel maar even, want dat is net zo makkelijk’. Hmm… voor mij niet. Ik vind bellen spannend en merk dat mijn brein niet snel genoeg werkt om te kunnen reageren op dingen. Het is vaak de bedoeling dat ik snel beslissingen neem aan de telefoon. Dat werkt niet. Na het gesprek schiet me dan vanalles over het onderwerp te binnen, wat ik natuurlijk niet heb gezegd tijdens het telefoongesprek. Ik stuur je niet voor niets een appje. Dan kan ik nog even nadenken over mijn reactie als je iets zegt.

Denken dat iedereen hetzelfde (=extravert) is

Niet begrijpen dat ik niet mee ga met dat etentje en dat saai vinden. Zeggen ‘Nou, ik heb helemaal geen last van die geluiden’. Superfijn voor je. Maar helaas kan ik me daarbij niet concentreren en kost het me heel veel energie. Gelukkig lang niet bij iedereen, maar soms mis is wat inlevingsvermogen.

Als onverwacht de deurbel gaat

… en ik niet weet wie er achter de deur staat. En wat wil die persoon dan en hoe lang gaat dat duren? De spanning loopt dan meteen bij me op. Trouwens, als ik verwácht dat de deurbel zal gaan ook. Vaak houdt dat iets van een sociale gebeurtenis in. Ook al is het gepland of gewenst, vaak vind ik het dan toch spannend (maar niet irritant).

Als de plannen ineens veranderen

Ik hou van structuur en weten wat er gaat gebeuren. Als het anders gaat dan het eerder afgesproken was, heb ik vaak tijd nodig om om te schakelen.

‘Verplichte deelname’

Vaak werkgerelateerd. En dan is het verplicht omdat als ik een keuze had, ik er inderdaad vast niet zou zijn 😉

Vergaderen en vooral brainstormen

Dat vind ik echt niet fijn werken. Even met een collega iets bespreken omdat dat bijdraagt aan de voortgang van iets, prima (al ga ik dat ook liever uit de weg). Maar vergaderen met een grote groep mensen… Ik heb altijd het gevoel dat ik te weinig zeg en bijdraag. En dat ik veel nuttigere dingen had kunnen doen. Brainstormen werkt ook niet goed voor me. Ideeën komen vaak wanneer ik even wat kan laten bezinken. In groepen gaat het altijd veel te snel. En vaak krijg ik wat in mijn hoofd zit niet direct in woorden gevormd.

Gezien worden als ‘raar’

Ik wil me niet te veel bezig houden met wat anderen over me denken. Maar soms als ik aan een reactie van iemand merk dat ze me maar raar vinden, voelt dat vervelend.

Onderbroken worden

Beginnen te praten als ik nog iets aan het vertellen ben. Het is voor mij niet het meest natuurlijke om een verhaal te vertellen. Als je me onderbreekt ben ik waarschijnlijk meteen de draad kwijt en zit ik weer in dat van jou.
Onderbroken worden terwijl ik net lekker ergens mee bezig ben is ook niet fijn. Zelfde resultaat: draad kwijt.

Onzekere afspraken zoals ‘We kijken wel’

Ik hou van weten wat ik kan verwachten en wat er gaat gebeuren. Als je een afspraak wilt maken, maak dan alsjeblieft een afspraak.
‘Dus komend weekend komen jullie langs?’ ‘Ik denk het wel, misschien zaterdag, maar kan ook zondag zijn. We kijken wel’.
Hier kan ik heel slecht tegen 😉

Heb je ook dingen waar je als introvert heel slecht tegen kunt? Of herken je een irritatie van mij helemaal niet? Laat het hieronder weten in een reactie.

Tekst: iemand moeten bellen maar ze nemen niet op :) Blije introvert

1 reactie op “9 dingen die ik irritant vind als introvert”

  1. Als ik in de supermarkt een bekende tegenkom en diegene begint een “waar-gaat-dit-over?” verhaal af te steken die voor mijn gevoel uren lang duurt.en ik niet weet hoe ik zo’n gesprek op een goede manier moet beëindigen zonder iemand te kwetsen. Doodvermoeiend kan boodschappen doen soms zijn.

Geef een reactie