Vrijgezel: 7 date-tips als je introvert bent

samen thee drinken introvertel

Hoe je ook in elkaar steekt, daten is moeilijk. Maar voor introverte mensen is daten extra lastig omdat ze maar beperkte energie hebben om sociaal bezig te zijn. En socializen is essentieel bij het daten.

Deze tips kunnen single introverte mensen helpen om in contact te komen met anderen.

Ontmoet mensen op een natuurlijke manier

Focus je op je hobby en ontmoet mensen door middel van activiteiten. Ga na wat je leuk vindt en neem deel aan activiteiten, lessen of lezingen over onderwerpen die jij interessant vindt. De kans is groot dat je iemand tegenkomt met dezelfde interesse(s) op deze plek. Sta open voor contact.

Ontmoet nieuwe mensen online

Introverte mensen vinden het vaak makkelijker om schriftelijk te communiceren dan mondeling. Maak daar gebruik van en communiceer bijvoorbeeld in in fora over je favoriete onderwerpen. Het internet biedt gelukkig volop mogelijkheden om onze schriftelijke vaardigheden te gebruiken om verder te gaan dan praatjes.

Maak contact op jouw manier

De meeste introverte mensen zijn geen liefhebber van feestjes of drukke uitgaansgelegenheden. In plaats van jezelf te beperken nieuwe mensen te ontmoeten door deze gelegenheden te ontwijken, kun je ook sociaal actief zijn op jouw manier. Introverte mensen geven vaak de voorkeur aan kleinere groepen. Nodig bijvoorbeeld twee of drie mensen uit om ergens een ijsje te eten of een kopje koffie te drinken.

Deins niet terug voor een praatje

De meeste introverte mensen houden er niet van: een praatje maken / kletsen / small talk. Liever gaan ze wat meer de diepte in en voeren ze een betekenisvol en diepgaand gesprek. Van small-talk is het juist de bedoeling dat het niet te diepgaand is, het is bedoeld om contact te maken met een andere persoon. Je kunt elkaar een beetje leren kennen. Uiteindelijk kun je toch nog besluiten de diepte in gaan. Houd bij het kletsen ook in gedachten dat het oké is om te laten merken dat je flirt. Dat is ook de bedoeling. Flirten is ook een compliment, ook al is de ontvanger niet direct geïnteresseerd.

Sta open voor willekeurige gesprekken

Als je naar bijvoorbeeld een koffiehuis of een café gaat, probeer eens om geen koptelefoon op te zetten of oortjes in te doen. Sta open voor de vlaag van gesprekken om je heen. Sommige mensen vinden het fijn om bezig te zijn met hun telefoon in plaats van op de omgeving te concentreren, maar probeer dat te vermijden. Open staan voor je omgeving en om je heen kijken kan soms contact opleveren met andere mensen. Er zijn stille mensen die op deze manier hun partner hebben gevonden.

Doe je niet anders voor dan je bent (bijvoorbeeld extravert)

Wees jezelf in een datingprofiel of in een eerste gesprek met iemand. Doe je niet anders voor dan je bent. Blijf trouw aan jezelf en zeg bijvoorbeeld niet dat je van feesten houdt wanneer dat niet zo is. Het is dan ook makkelijker om een eerste afspraak op een plek te laten plaatsvinden waar je je ook echt thuis voelt.

Accepteer dat afwijzing erbij hoort

Probeer niet te lang stil te staan ​​bij romantische afwijzing. Het zegt niets over jou. Deze persoon kent je niet en dus is de afwijzing niet persoonlijk. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om wat er op dat moment in het leven of in het hoofd van die persoon gebeurt.

Heb jij nog een tip of wil je iets anders delen? Plaats het dan hieronder in een reactie.

Geef een reactie