Over introvertel

introvertel koffie boek

Leuk dat je wat komt lezen over introvertheid. Misschien weet je van jezelf dat je introvert bent of misschien van iemand in je omgeving. Of vraag je je af of dát het is wat je opvalt aan jezelf of die persoon.

Stil

Zelf heb ik er lang over gedaan. Mijn hele leven wist ik wel dat ik anders ben dan de mensen in mijn omgeving. Ik word vaak omschreven als ‘stil’ en ik vroeg mij af waarom ik sommige situaties zo vermoeiend vind. Bij veel sociale gelegenheden wacht ik vooral tot het voorbij is. Een (onverwacht) telefoongesprek ga ik het liefst uit de weg. Ik heb gedacht dat er iets met me aan de hand is en heb gezocht wat dat precies is. ADD, autisme, hoogsensitiviteit, persoonlijkheidsstoornis, sociale fobie… Ik herkende wel wat dingen, maar had niet het gevoel dat dat het was.

Introvert

Tot ik rond mijn 40e het boek ‘The secret Lives of Introverts’ van Jenn Granneman las, en vervolgens ‘Stil‘ van Susan Cain. Dat was een feest van herkenning. Toen begreep ik wat mij ‘anders’ maakte: ik ben introvert. En nu kan ik ook het gevoel loslaten dat er iets mis met me is. Wat zó veel scheelt!

Ik was blij te ontdekken dat er meer mensen zijn zoals ik. En misschien ook zoals jij. Introvertel.nl begint nog maar net, en ik ben van plan zo veel mogelijk informatie over introvertheid en ervaringen ermee bij elkaar te zetten in deze site. Het is zo jammer om te denken dat er iets mis is met je, omdat je op een andere manier in het leven staat. Er is veel extrovertheid om ons heen, dus de gedachte is niet heel raar. Maar als introvertel.nl kan helpen dat idee voor te zijn of weg te nemen, dan ben ik superblij 🙂

Je verhaal delen?

Verhalen van andere introverte mensen zijn zo waardevol. Zou je het leuk vinden om jouw ervaring met introvert zijn te delen op introvertel.nl? Onder je eigen naam of anoniem? Stuur een berichtje.

Geef een reactie