Informatieve boeken

Voor iedereen die zich meer wil verdiepen in introversie. Vind herkenning, ervaringen, tips, achtergrondinformatie en heel veel ‘Ik ben niet de enige’-momenten.

Ik moet nog even kijken of ik kan - Liesbeth Smit

Ik moet nog even kijken of ik kan – Liesbeth Smit

Boek | E-book | Luisterboek

In ‘Ik moet nog even kijken of ik kan’ gaat Liesbeth Smit uitgebreid in op de verschillende kanten van introvert zijn. Hoe ga je er op de werkvloer mee om? Wat moet je allemaal weten over je introverte kind? En wat is reuze herkenbaar, zelfs voor mensen die wél uit een taart durven te springen op hun verjaardag? Scherp, fris en met veel humor geschreven, en vol handige tips en lijstjes. Voor introverten én extraverten – en iedereen daartussenin.

Stil - Susan Cain

Stil – Susan Cain

Boek | E-book

Minstens een derde van de mensen is introvert. Dat zijn diegenen die de voorkeur geven aan luisteren boven praten; die nieuwe dingen uitvinden en creëren maar liever niet hun eigen ideeën pitchen. Introverte mensen hebben het moeilijk in onze maatschappij waarin extraversie als de norm beschouwd wordt. Susan Cain laat zien hoe introverten stelselmatig onderschat worden en toont haarscherp de voordelen aan van stil zijn in een wereld vol lawaai.

Introvert Marci Olsen Laney

Introvert – Marti Olsen Laney

Boek | E-book | Luisterboek (EN)

Marti Olsen Laney schreef met Introvert een boek boordevol tips waarmee introverte persoonlijkheden hun voordeel kunnen doen: beroepskeuze, communicatie en relaties, omgaan met gedachten, angsten en frustraties en spirituele ontwikkeling passeren de revue. Ook voor ouders, partners, leidinggevenden en hulpverleners is hier veel bruikbare informatie te vinden. Laney brengt de kracht van de introverte persoonlijkheid zeer overtuigend voor het voetlicht.

Stille kracht - Susan Cain

Stille kracht – Susan Cain

Toen Susan Cain jong was, werd haar vaak gevraagd waarom ze toch zo stil was. Ze deed zich daarom jarenlang voor als extravert – dat was immers de norm –, tot ze inzag dat haar kracht juist lag in haar geconcentreerde nadenken, scherpe observaties, luisterende oor en kalme karakter. In ‘Stille kracht’ deelt ze haar eigen ervaringen en die van andere “stille’ jongeren in situaties op school, onder vrienden en thuis.

Sorry dat ik te laat ben maar ik wilde niet komen

Sorry dat ik te laat ben maar ik wilde niet komen – Jessica Pan

Boek | E-book

Wat gebeurt er als een introvert zich als extravert gaat gedragen? ‘Sorry dat ik te laat ben’, is een verslag van dit avontuur. In Amerikaanse stijl geschreven. Inspirerend om te lezen.

De kracht van stille mensen - Sophia Dembling

De kracht van stille mensen – Sophia Dembling

Boek | E-book

Het is tijd voor een stille revolutie. Sophia Dembling, zelf introvert én gelukkig, laat zien dat introvert zijn niet ‘fout’ is of dat er iets mist, zoals de maatschappij of extraverte mensen ons soms doen geloven. Door persoonlijke inzichten en psychologische onderzoeken te combineren, moedigt ‘De kracht van stille mensen’ introverten met humor en scherpte aan om hun stille wereld te omarmen en de voordelen ervan in te zien en te benutten.

introvert power

Introvert Power- Laurie Helgoe

(Engelstalig)
Laurie Helgoe is psycholoog en introvert. Introverte mensen winnen energie en kracht door reflectie en eenzaamheid. Onze cultuur is echter gericht op het extraverte. Laurie laat zien dat en hoe introverte mensen deze verborgen kracht in het dagelijks leven ten volle kunnen benutten.

Comics over introvert zijn

Er zijn ook een aantal hele leuke comics/geïllustreerde boeken over introvert zijn. Kijk daarvoor op de pagina met Leuke boeken/Comics.

Introvertel verwijst naar winkels voor de boeken. Wanneer je klikt op een link en overgaat tot koop, ontvangt Introvertel een kleine vergoeding voor de verwijzing. Deze wordt gebruikt voor de o.a. de hosting van introvertel.nl.

Geef een reactie